toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Piletina u umaku od limuna

Priprema:

  1. Odmrznute pileće filete začinite sa soli.
  2. U tavi otopite jednu žlicu maslaca, a zatim dodajte još malo maslinovog ulja.
  3. U plitkoj posudi pomiješajte brašno I prstohvat soli.
  4. Umočite filete u brašno I pržite na zagrijanom maslacu I maslinovom ulju, po nekoliko min sa svake strane. Po potrebi dodajte još maslaca I ulja.
  5. Pečenu piletinu odložite na tanjur I držite toplo.
  6. U tavu dodajte limunov sok I deglazirajte. Zatim dodajte pileći temeljac I zagrijavajte uz miješanje dok se umak zgusne.
  7. Maknite sa vatre I umiješajte 1 žlicu maslaca.
  8. Piletinu umočite u umak pa vratite na tanjur a ostatak umaka prelijte preko piletine.
  9. Začinite sa malo svježe mljevenog crnog papra te ukrasite peršinom I kriškama limuna.

Prijedlog za serviranje:

Servirati uz Ledo Krokete ili Gratine (Ugostiteljsko pakiranje)

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

45 min

Sastojci recepta

2-3 osobe
500 g Ledo pileći file
3 žlice maslaca
1 šalica brašna
prstohvat morske soli
malo maslinovog ulja
1/2 limuna (sok)
1/2 šalice pilećeg temeljca
malo mljeveni crni papar
1 grančica peršina
3 kriške limuna
Ledo.hr