toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Piperade s jajima

Priprema:

  1. Na maslinovom ulju pirjajto nasjeckanu glavicu luka.
  2. Kad luk omekša, dodati sjeckani češnjak i nastaviti s pirjanjem 1 minutu, a zatim dodati i smrznutu mješavinu za sataraš, peršin, timijan i mljevenu papriku. Pirjati dok rajčica i paprika ne omekšaju – desetak minuta, a tijekom termičke obrade začinite soli i paprom.
  3. Pripremljeni piperade preseliti u manju posudu za pečenje i načiniti dvije manje udubine te u njih razbiti jaja.
  4. Zapeći u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 10 minuta, kako bi se jaja spekla.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci recepta

za 2 osobe
450 g Ledo Sataraša
2 jaja
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica sjeckanih listića peršina
½ žličice mljevene ljute paprike
½ žličice sušenog timijana
sol
papar
Ledo.hr