toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Pohani oslić s batatom i šalšom

Priprema:

  1. Za šalšu, prvo na maslinovom ulju pirjajte sjeckani luk dok ne omekša. Zatim dodajte usitnjeni češnjak i pirjajte ga narednu 1 minutu, pa im pridružite smrznute kockice rajčice.
  2. Kada rajčica omekša, dodajte sok limete, šećer, sjeckani peršin te mljevenu papriku. Začinite soli i paprom prema ukusu, a po potrebi prilagodite i količinu ostalih začina. Šalšu dalje kuhajte dok se rajčica ne raspadne te dok umak ne poprimi željenu gustoću – oko 20 minuta. Pred kraj kuhanja dodajte origano.
  3. Batate dobro operite i narežite na prutiće jednakih veličina. Prutiće obložite s 3 žlice ulja, mljevenom paprikom i češnjakom te soli i paprom po ukusu. Prebacite ih na lim za pečenje i pecite ih u pećnici na 220°C oko 30 minuta. Nakon prvih 15 minuta pečenja, prutiće batata okrenite kako bi se dobro spekli i bili hrskavi sa svih strana.
  4. Smrznute panirane filete oslića pržite u ulju dok ne poprime zlaćanu boju – na umjerenoj vatri u tavi oko 8 minuta, odnosno, u fritezi oko 5 minuta.
  5. Pečeni batat i pržene filete oslića poslužite tople uz ohlađenu šalšu.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

60 min

Sastojci recepta

4 osobe
400 g Ledo Paniranog fileta oslića premium
ulje za prženje
500 g batata
3 žlice ulja
1/2 žličice mljevene slatke paprike
1/4 žličice češnjaka u prahu
sol i papar

Šalša

450 g Ledo Rajčice
1 žlica maslinovog ulja
1 mali luk
1 češanj češnjaka
sok jedne limete
1 žličica šećera
2 žlice sjeckanog svježeg peršinovog lista
1 žličica sušenog origana
1/2 žličice mljevene ljute ili slatke paprike
sol i papar
Ledo.hr