toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Polako pečeni losos sa salatom od mahuna

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 135˚C.
  2. Lim za pečenje obložite aluminijskom folijom i premažite sa pola žlice maslinovog ulja. Zatim na foliju položite filete lososa sa kožom prema dolje.
  3. Pomiješajte ostatak maslinovog ulja sa majčinom dušicom i koricom limuna pa premažite filete. Zatim ih začinite sa soli i paprom te ostavite 10-ak minuta da odstoje.
  4. Stavite ih peći u zagrijanu pećnicu 20-ak minuta.
  5. Mahune kuhajte u zavreloj posoljenoj vodi 13-14 minuta, procijedite pa začinite bućinim uljem, octom, potisnutim češnjakom, soli i paprom.
  6. Pečene filete lososa servirati sa kriškom limuna i salatom od mahuna.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci recepta

4 osobe
1 1/2 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
4 Ledo fileta lososa
1 žlica usitnjene svježe majčine dušice
Naribana korica jednog limuna

Morska sol

Svježe mljeveni crni papar
4 kriške limuna
450 g Ledo žutih mahuna
2 režnja češnjaka
2 žlice bućinog ulja

Aceto balsamico

Ledo.hr