toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Polpete od oslića i krumpira

Priprema:

  1. U slanoj vodi skuhajte krumpir u kori. Istovremeno, u vodi prokuhajte odmrznute filete oslića, 10-ak minuta.
  2. Kada je krumpir kuhan, ogulite ga i zgnječite kao za pire. Krumpiru dodajte filete oslića koje ste natrgali rukama na komadiće.
  3. U smjesu krumpira i ribe dodajte skuhani grašak (skuhajte smrznuti u običnoj vodi ili koristite onaj iz konzerve).
  4. Preko graška naribajte pola korice jednog limuna. Nasjeckajte svježi peršin, dodajte ga u smjesu, posolite i popaprite. Sve dobro promiješajte. Budući da su svi sastojci skuhani već u ovoj fazi, slobodno probajte smjesu, pa dodajte još začina ako vam nečega nedostaje.
  5. Smjesu dobro promiješajte i pritom lagano gnječite kuhačom. Kada dobijete ujednačenu smjesu, vlažnim rukama oblikujte polpete.
  6. Svaku polpetu uvaljajte u brašno sa svih strana i pržite na vrućem ulju. Polpete pecite 3-4 minute sa svake strane. Poslužite toplo.

Prijedlog za serviranje:

Polpete možete poslužiti s mrkvom i tikvicom koje ste narezali na trakice i u woku kratko prepržili, uz umak od grčkog jogurta, soka limuna i malo čilija.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

50 min

Sastojci recepta

Za 4 osobe
300 g fileta oslića
500 g krumpira
240 g kuhanog graška
1/2 limuna
Svježi peršin
Brašno
Maslinovo ulje
Sol
Papar
Ledo.hr