toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Poširani oslić s povrćem

Priprema:

  1. Nakon odmrzavanja ribu isperite i očistite od ostatka utrobe
  2. Svaku ribu narezati na dva do tri komada.
  3. U tavu uliti vode toliko da pokrije malo više od polovine ribe. Dodati nekoliko kriški limuna, grančicu peršina i celera nekoliko zrna papra i sol. Pustiti da proključa pa kuhati 10ak minuta. Zatim ribu izvaditi i staviti sa strane.
  4. U međuvremenu, u drugoj tavi na maslinovom ulju propirjati nasjeckani luk, a zatim dodati mješavinu povrća i pirjati 15 minuta.
  5. Napraviti preljev od senfa, meda, octa i malo soli uz dodatak maslinovog ulja, limunovog soka i soli.
  6. Na tanjur izvaditi povrće, na vrh položiti komad ribe i sve preliti preljevom.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci recepta

2 osobe
500 g Ledo oslić bez glave
450 g Ledo đuveč
2 žlice Maslinova ulja
1 glavica Crvenog luka
Kriške limuna, grančice peršina i celera i papar u zrnu
Ledo.hr