toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Povrtna pita

Priprema:

  1. Lisnato tijesto otopiti i razvaljati na veličinu kalupa.
  2. Kalup nauljiti pa u njega prebaciti tijesto uz pomoć valjka. Tijesto utisnuti u kalup, probosti ga nekoliko puta vilicom po dnu i odrezati višak koji viri izvan kalupa.
  3. Na maslinovom ulju propirjati luk te dodati mješavinu povrća i pirjati 5 minuta.
  4. Izmiješati jaja s vrhnjem i naribanim sirom, posoliti i popapriti. Preko tijesta rasporediti povrće, a zatim sve preliti mješavinom vrhnja, jaja i sira.
  5. Po želji ukrasiti s 8 cvjetića Ledo brokule (blanširane ili pripremljene na pari) odnosno po jedan cvjetić za svaku krišku quichea.
  6. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 20 minuta, dok ne dobije lijepu zlatnu boju.   

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

60 min

Sastojci recepta

Za 4 osobe
500 g (za kalup promjera 28 cm) Ledo lisnato tijesto
450 g Ledo meksička mješavina
2 žlice ulja
4 žlice nasjeckani luk
2 jaja
250 m vrhnje za kuhanje
50 g naribani sir
sol
papar
Ledo.hr