toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Povrtne palačinke s pikantnim umakom

Priprema:

  1. Kuhati mješavinu smrznutog povrća u posoljenoj vodi 8-10 minuta. Povrće ocijediti, ali zadržati 2 šalice vode od kuhanja.
  2. Jaja pomiješati sa 1 šalicom ohlađene vode od kuhanja povrća te prstohvatom soli i papra, a zatim pjenjačom dobro umiješati brašno i prašak za pecivo. Dodati još onoliko vode od kuhanja povrća koliko je potrebno da se dobi smjesa željene konzistencije – bit će potrebna otprilike 1 šalica.
  3. Nožem usitniti mladi luk i ohlađeno kuhano povrće te ih dodati u smjesu za palačinke. Palačinke pecite u tavi na malo ulja na umjerenoj vatri. Neka budu malo manje i deblje, a tijekom pečenja ih više puta okrenite kako bi se ravnomjerno spekle i poprimile ujednačenu, zlatno smeđu boju.
  4. Umak pripremite na način da dobro pomiješate sve sastojke. Poslužite ga uz palačinke narezane na manje komade.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

45 min

Sastojci recepta

Za 4 osobe
450 g Ledo Fitness mješavine
250 g oštrog brašna
4 jaja
2 mlada luka
1 žličica praška za pecivo
sol
papar
ulje za pečenje

Za pikantni umak

½ šalice sojinog umaka
4 žlice rižinog ili jabučnog octa
1 žličica svijetlog sezamovog ili biljnog ulja
1 žličica šećera
½ žličice mljevene ljute paprike
Ledo.hr