toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Povrtne proljetne rolice

Priprema:

  1. Za slatko kiseli umak, pomiješati gustin s vodom pa ih pridružiti ostalim sastojcima koje ste stavili u mali lončić. Dobro promiješati i kuhati uz miješanje 2-4 minute od kada zavri.
  2. Smrznuto povrće pirjati na žlici maslinovog ulja zajedno sa sjeckanim češnjakom i đumbirom. Pirjati 8-10 minuta, a pred kraj začiniti sa sojinim umakom i paprom.
  3. Kada se povrće malo ohladi, usitniti ga i njime nadjenute  listove kora za savijače izrezane na kvadrate dimenzija 20×20 cm. Proljetne rolice oblikovati na način da se stavi 1-2 žlice nadjeva na jedan kut kore i zamotati  ga po dijagonali poput sarme.
  4. Krajeve kora „zalijepiti“ premazivanjem rubova umućenim jajetom. Rolice pržiti u dubokom ulju na umjerenoj temperaturi uz povremeno okretanje dok ne poprime zlatno smeđu boju sa svih strana. Poslužiti ih tople uz ohlađeni slatko kiseli umak.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

60 min

Sastojci recepta

Za 4-6 osoba
500 g Ledo Kora za savijače
450 g Ledo Kineske mješavine
1 jaje
3 režnja češnjaka
2 žlice sojinog umaka
1 žlica naribanog đumbira
1 žlica maslinovog ulja
papar
ulje za prženje
Ledo.hr