Pržena skuša s batatom i mladim špinatom

  • 45 min
  • Srednje
  • Za 4 osobe:
Autor Cvoke
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Skuše otopite i obrišite kuhinjskim ubrusom.
    2. Filetirajte ih prateći upute u videu ili koristite odmrznute filete skuše
    3. Filete posolite i poškropite maslinovim uljem.
    4. Svežite malo kadulje, ružmarina i peršina u buketić, a jedan režanj češnjaka zgnječite. 
    5. Zagrijte malo maslinovog ulja u tavi te na njemu pecite ribu. Prvo pecite stranu s kožom. 
    6. Dodajte u tavu i buketić sa začinima te češnjak. 
    7. Filete je potrebno peći vrlo kratko, nakon nekoliko minuta ih preokrenite i pecite kratko i na drugoj stani. Povremeno ih malo podlijevajte uljem iz tave. 
    8. Pečene filete odmah izvadite na tanjur i poslužite s lagano začinjenom salatom od mladog špinata i pečenim batatom.
    9. Batate operite i narežite na kriške. Posložite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje te ih začinite maslinovim uljem, solju i ružmarinom. 
    10. Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko pola sata ili dok ne porumene i omekšaju.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!