toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Pržena skuša s batatom i mladim špinatom

Priprema:

  1. Skuše otopite i obrišite kuhinjskim ubrusom.
  2. Filetirajte ih prateći upute u videu ili koristite odmrznute filete skuše
  3. Filete posolite i poškropite maslinovim uljem.
  4. Svežite malo kadulje, ružmarina i peršina u buketić, a jedan režanj češnjaka zgnječite. 
  5. Zagrijte malo maslinovog ulja u tavi te na njemu pecite ribu. Prvo pecite stranu s kožom. 
  6. Dodajte u tavu i buketić sa začinima te češnjak. 
  7. Filete je potrebno peći vrlo kratko, nakon nekoliko minuta ih preokrenite i pecite kratko i na drugoj stani. Povremeno ih malo podlijevajte uljem iz tave. 
  8. Pečene filete odmah izvadite na tanjur i poslužite s lagano začinjenom salatom od mladog špinata i pečenim batatom.
  9. Batate operite i narežite na kriške. Posložite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje te ih začinite maslinovim uljem, solju i ružmarinom. 
  10. Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko pola sata ili dok ne porumene i omekšaju.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

45 min

Sastojci recepta

Za 4 osobe:
1 kg skuše
malo soli
malo papra
malo maslinovog ulja
2-3 lista kadulje
1 grančica ružmarina
3-4 lista perišina
1 režanj češnjaka
600 g batata
malo krupne morske soli
1 grančica ružmarina
malo maslinovog ulja
100 g mladog špinata
malo soli
malo maslinovog ulja
malo limunovog soka
Ledo.hr