toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Punjene lignje

Priprema:

  1. Krakove liganjaoperite i usitnite na veličinu zrna riže.
  2. Luk sitno nasjeckajte I pirjajte na malo maslinovog ulja, a potom dodajte rižu, zalijte sa šalicom kipuće vode, posolite I kuhajte dok je riža skoro gotova.
  3. U blenderu ili pomoću štapnog miksera pripremite pastu od sušenih rajčica, peršina, maslinovog ulja, češnjaka, limunovog soka, soli I papra.
  4. Pomiješajte pastu sa rižom I usitnjenim krakovima.
  5. Lignje operite I osušite pa ih punite pripremljenom smjesom. Krajeve probodite čačkalicom da sadržaj ne iscuri van.
  6. Pecite u nauljenom pladnju u zagrijanoj pećnici 15-20 min, ovisno o veličini lignje.

Težina pripreme:

Teška

Vrijeme pripreme:

40 min

Sastojci recepta

2 osobe
400 g Ledo lignja kalifornijska očišćena
100 g arborio riže
4 kom rajčica sušenih na suncu
1/2 vezice peršina
4-5 žlica maslinovog ulja
po ukusu svježe cijeđeni sok limuna
1/2 glavice luka
2 režnja češnjaka
Ledo.hr