toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Punjeni patlidžani

Priprema:

  1. Ledo usitnjeno pileće meso odmrznite.
  2. Patliđane prerežite po pola i izdubite. Meso patliđana narežite na kockice i pomiješajte sa limunovim sokom.
  3. Na maslinovom ulju pržite luk, dodajte nasjeckani češnjak i kratko ga popržite.
  4. Na luk dodajte usitnjeno pileće meso, posolite, popaprite, dodajte origano i lovorov list, podlijte vinom. Pirjajte 10 min na srednjoj vatri, pa umiješajte meso patliđana.
  5. Pripremljenom smjesom napunite patliđane, posipajte naribanim parmezanom i prstohvatom origana. Pecite u zagrijanoj pečnici na 200°C 15 min.
  6. U zdjelu dodajte listove bosiljka i maslinovo ulje, dobro izmiksajte štapnim mikserom, začinite po ukusu.
  7. Na patliđane složite kockice svježe rajčice i poslužite uz umak od bosiljka.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

45 min + odmrzavanje

Sastojci recepta

4 osobe
500g Ledo usitnjenog pilećeg mesa
2 srednja patlidžana
100g Ledo luk kockice
2 režnja češnjaka
2 rajčice
100g parmezana
vezica svježeg bosiljka
1 dl bijelog vina
1 limun
po želji sol, papar
1 lovorov list
chilli papričica
origano
maslinovo ulje
Ledo.hr