Pureće okruglice u umaku od rajčice i paprike

  • 70 min
  • Srednje
  • 4-5 osoba
Autor Sanja
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Za pureće okruglice, usitnite češnjak pa ga dobro pomiješajte s mljevenim mesom, krušnim mrvicama, umućenim jajetom, peršinom i začinima. Od ove smjese načinite oko 14 okruglica.
    2. Okruglice popecite na 2 žlice maslinovog ulja dobro zagrijane na umjerenoj temperaturi, oko 3 minute povremeno ih okrećući. Zapečene okruglice izvadite iz posude.
    3. Na preostalom ulju pirjajte nasjeckani luk dok ne omekša, pa dodajte smrznuto povrće za sataraš. Kada i smrznuto povrće malo omekša, dodajte sjeckane pelate i vodu pa čekajte da zakipi.
    4. Umak od rajčice i papriku začinite soli i paprom prema ukusu i dodajte mu malo šećera kako biste smanjili kiselost. U umak zatim stavite mesne okruglice i kuhajte poklopljeno 30-40 minuta uz povremeno miješanje. Na samom kraju kuhanja dodajte listiće peršina.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!