toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Pureće okruglice u umaku od rajčice i paprike

Priprema:

  1. Za pureće okruglice, usitnite češnjak pa ga dobro pomiješajte s mljevenim mesom, krušnim mrvicama, umućenim jajetom, peršinom i začinima. Od ove smjese načinite oko 14 okruglica.
  2. Okruglice popecite na 2 žlice maslinovog ulja dobro zagrijane na umjerenoj temperaturi, oko 3 minute povremeno ih okrećući. Zapečene okruglice izvadite iz posude.
  3. Na preostalom ulju pirjajte nasjeckani luk dok ne omekša, pa dodajte smrznuto povrće za sataraš. Kada i smrznuto povrće malo omekša, dodajte sjeckane pelate i vodu pa čekajte da zakipi.
  4. Umak od rajčice i papriku začinite soli i paprom prema ukusu i dodajte mu malo šećera kako biste smanjili kiselost. U umak zatim stavite mesne okruglice i kuhajte poklopljeno 30-40 minuta uz povremeno miješanje. Na samom kraju kuhanja dodajte listiće peršina.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

70 min

Sastojci recepta

4-5 osoba
450 g Ledo Sataraša
400 g sjeckanih pelata
1 glavica luka
100 mL vode
2 žlice maslinovog ulja
1 žličica šećera
1 žlica usitnjenih listića peršina
sol i papar

Pureće okruglice

500 g mljevene puretine
50 g krušnih mrvica
1 jaje
2 režnja češnjaka
2 žlice usitnjenih listića peršina
1 žličica soli
1/2 žličice mljevene sušene paprike
1/4 žličice papara
Ledo.hr