toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Ražnjići od tune, lososa i lignji

Riblji ražnjići idealni su za ljetne zabave uz roštilj jer se mogu jesti "s nogu". Dobra ideja je za izradu ražnjića iskoristiti grančice ružmarina s kojih su prethodno uklonjene iglice.

Priprema:

  1. Odmrznuti ribu.
  2. U većoj posudi izmiješati sastojke za marinadu.
  3. Tunu i losos narezati na kockice, kao i povrće, a lignje na trake debljine 1 cm.
  4. Narezanu ribu, povrće i lignje staviti u zdjelu s marinadom, sve dobro promiješati i pustiti da odstoji u hladnjaku najmanje 30 minuta.
  5. Na vodom namočene drvene štapiće slagati naizmjence kockicu tune, povrća i lososa. Lignje nanizati posebno na štapiće, tako da dobijete izgled zmije.
  6. Ražnjiće od ribu i povrća posoliti te peći na ugrijanom roštilju oko 4 do 5 minuta, povremeno premazujući maslinovim uljem uz pomoć grančice ružmarina. Lignje peći kraće, oko 2 minute.
  7. Poslužiti s krumpir salatom.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

40 min

Sastojci recepta

4 osobe
650 g Ledo Riblji grill mix
1 komad Crvena paprika
1 komad Žuta paprika
1 glavica Crveni luk
1 komad Rajčica
4 komada Zlatni šampinjoni
Malo Maslinovo ulje za premazivanje tijekom pečenja
Ledo.hr