toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Rezanci s graškom, mrkvom i morskim plodovima

Priprema:

  1. Rezance skuhati prema uputama s pakiranja, ocijediti i isprati pod mlazom hladne vode.
  2. Umiješati im 1 žlicu maslinovog ulja. Smrznute gambere i dagnje proprati pod mlazom mlake vode, dobro ih posušiti i pirjati 10-15 minuta na 2 žlice maslinovog ulja. Pokapati ih sokom polovice limuna i začiniti paprom.
  3. Na biljnom ulju pirjati mješavinu mrkve i graška, usitnjeni češnjak i đumbir 10-15 minuta, a potom im dodati rezance te gambere i dagnje.
  4. U šalici pomiješati vodu, sojin umak i gustin pa ovu smjesu dodajti ostalim sastojcima i sve skupa pirjati još 2 minute kako bi se dodana tekućina zgusnula. Poslužiti toplo.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

40 min

Sastojci recepta

Za 4 osobe
450 g Ledo Graška – mrkve
400 g rezanaca
300 g Ledo Dagnji
250 g Ledo Gambera
½ limuna
½ šalice vode
2 češnja češnjaka
3 žlice maslinovog ulja
3 žlice sojinog umaka
1 žlica gustina
1 žlica sitno ribanog đumbira
1 žlica biljnog ulja
papar
Ledo.hr