toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Riba s krumpirićima (Fish and Chips)

Poznato britansko jelo „Fish and chips", nastalo je u drugoj polovici 19. stoljeća u redovima radničke klase. Prvi „Fish & Chips Shop" otvoren je u Londonu 1860. godine. Za autentičan doživljaj servirajte ga uz pire od graška. Naravno dolaze i drugi umaci u obzir, kao što je tartar, umak od rajčice ili potočarke i majoneze.

Priprema:

  1. Filete bakalara posušite papirnatim kuhinjskim ručnikom i uvaljajte u brašno.
  2. U zdjeli napravite pivsko tijesto od brašna, piva, soli i papra. (treba biti gusto).
  3. Umočite filete bakalara u tijesto i pržite u prethodno dobro zagrijanom ulju.
  4. Prženu ribu odložite na papirnati ručnik da upije višak masnoće.
  5. U međuvremenu Ledo Pekarski krumpir pržite u dubokom ulju ili u pećnici držeći se uputa s pakiranja.
  6. Pire od graška napravite od skuhanog pasiranog graška, maslaca, soli, papra i malo mlijeka ili vrhnja (postupak kao za pire od krumpira).

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci recepta

4 osobe
600g Ledo Bakalar fileta
750g Ledo Pekarskog krumpira
450g Ledo Graška
225g brašna
malo soli, svježe mljevenog papra
300ml hladnog piva
10g maslaca
1dcl vrhnja ili mlijeka
Ledo.hr