toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Riblji žličnjaci u curry umaku

Norveška je moglo bi se reći jedna od domovina bakalara. Jedu ga na razne načine, no Fiskeboller je nezaobilazan. Danas ga uglavnom kupuju u konzervi, ali za pravi doživljaj možete ga jednostavno pripremiti i sami.

Priprema:

  1. Stavite bakalar u 1 l vode, dodajte sol i papar i kuhajte 5 minuta.
  2. Ribu izvadite van, a temeljac odložite sa strane.
  3. Za riblje žličnjake pomiješajte sve sastojke, uključujući i kuhanu ribu te usitnite u procesoru za hranu
  4. Odložite smjesu u hladnjak na 1 – 1 ½ h.
  5. Zakuhajte riblji temeljac (preostao od kuhanja bakalara), dodajte 1 dl bijelog vina te oblikujte smjesu s dvije žlice u lijepe žličnjake. Kuhajte u tekućini par minuta dok ne isplivaju na površinu.
  6. Odložite ih na tanjur za serviranje.
  7. Preostali temeljac u kojem ste kuhali žličnjake, procijedite i umiješajte u otopljeni maslac u koji ste dodali brašno. Dobili ste bešamel u koji dodajte curry i posolite.
  8. Riblje žličnjake prelijte s umakom od curry-a i servirajte uz kuhanu brokulu i krumpir.

OVDJE pogledajte sve recepte s bakalarom



Prijedlog za serviranje:

Servirati uz kuhanu brokulu i krumpir

Težina pripreme:

Teška

Vrijeme pripreme:

120 min

Sastojci recepta

4 osobe
600g Ledo Bakalar fileta
2 jaja
1,5dcl vrhnja za kuhanje ili mlijeka
2 žlice brašna
1 mali luk sitno sjeckan
2 režnja češnjaka usitnjenog
malo bosiljka svježeg i usitnjenog
malo peršina, soli

Curry Umak

450g Ledo Brokule
3 žlice brašna
20g maslaca
malo curry začina
malo soli
2-3 krumpira
Ledo.hr