Riblji žličnjaci u curry umaku
Norveška je moglo bi se reći jedna od domovina bakalara. Jedu ga na razne načine, no Fiskeboller je nezaobilazan. Danas ga uglavnom kupuju u konzervi, ali za pravi doživljaj možete ga jednostavno pripremiti i sami.
Priprema:
- Stavite bakalar u 1 l vode, dodajte sol i papar i kuhajte 5 minuta.
- Ribu izvadite van, a temeljac odložite sa strane.
- Za riblje žličnjake pomiješajte sve sastojke, uključujući i kuhanu ribu te usitnite u procesoru za hranu
- Odložite smjesu u hladnjak na 1 – 1 ½ h.
- Zakuhajte riblji temeljac (preostao od kuhanja bakalara), dodajte 1 dl bijelog vina te oblikujte smjesu s dvije žlice u lijepe žličnjake. Kuhajte u tekućini par minuta dok ne isplivaju na površinu.
- Odložite ih na tanjur za serviranje.
- Preostali temeljac u kojem ste kuhali žličnjake, procijedite i umiješajte u otopljeni maslac u koji ste dodali brašno. Dobili ste bešamel u koji dodajte curry i posolite.
- Riblje žličnjake prelijte s umakom od curry-a i servirajte uz kuhanu brokulu i krumpir.
OVDJE pogledajte sve recepte s bakalarom
Prijedlog za serviranje:
Servirati uz kuhanu brokulu i krumpir
Težina pripreme:
Teška
Vrijeme pripreme:
120 min
Sastojci recepta
4 osobe
600g | Ledo Bakalar fileta |
2 | jaja |
1,5dcl | vrhnja za kuhanje ili mlijeka |
2 žlice | brašna |
1 | mali luk sitno sjeckan |
2 režnja | češnjaka usitnjenog |
malo | bosiljka svježeg i usitnjenog |
malo | peršina, soli |
Curry Umak |
|
450g | Ledo Brokule |
3 žlice | brašna |
20g | maslaca |
malo | curry začina |
malo | soli |
2-3 | krumpira |
Slični recepti
-
- Kako pripremiti curry od bakalara
- U Indiji, riječ curry zapravo označava umak ili varivo, a obično se radi o...
-
- Pripremite riblji filet u pivskom tijestu
- Za pripremu će vam biti potrebni riblji fileti blagog okusa poput bakalara...
-
- Preporuka nutricionista: U svrhu očuvanja zdravlja konzumirajte ribu barem dvaput tjedno!
- Preporuke kažu da bi u svrhu očuvanja zdravlja, tjedno trebalo konzumirati...