Rižoto s plodovima mora

  • 30 minuta
  • Srednje
  • Za 2 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Sitno nasjeckajte luk i kratko popržite na zagrijanom maslinovom ulju.
    2. Dodajte rižu i popržite 1 - 2 minute te podlijte bijelim vinom, pustite da alkohol ispari, a zatim povremeno podlijevajte vrućim temeljcem dok riža ne omekša.
    3. Kuhajte 16 - 18 minuta. Plodove mora operite pod mlazom mlake vode, posušite kuhinjskim papirom i popržite na žlici maslinovog ulja. Posolite i popaprite.
    4. Prije kraja kuhanja u rižu dodajte plodove mora te umiješajte maslac i parmezan.
    5. Servirajte u tanjure i posipajte sjeckanim peršinom.

Plodovi mora i rakovi

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!