toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Rižoto s plodovima mora

Priprema:

  1. Sitno nasjeckajte luk i kratko popržite na zagrijanom maslinovom ulju.
  2. Dodajte rižu i popržite 1 - 2 minute te podlijte bijelim vinom, pustite da alkohol ispari, a zatim povremeno podlijevajte vrućim temeljcem dok riža ne omekša.
  3. Kuhajte 16 - 18 minuta. Plodove mora operite pod mlazom mlake vode, posušite kuhinjskim papirom i popržite na žlici maslinovog ulja. Posolite i popaprite.
  4. Prije kraja kuhanja u rižu dodajte plodove mora te umiješajte maslac i parmezan.
  5. Servirajte u tanjure i posipajte sjeckanim peršinom.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

30 minuta

Sastojci recepta

Za 2 osobe
300 g Ledo Plodova mora
175 g Arborio riže
1 manja glavica luka
½ čaše bijelog vina
½ l povrtnog temeljca
1 žlica maslaca
1 žlica maslinova ulja
2 žlice parmezana
1 žlica sjeckanog peršinovog lista
sol
papar
Ledo.hr