Rolada s pršutom i paprikom

  • 30 min
  • Srednje
  • 2 osobe
Autor Ledo
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Pileći file prerežite na pola oštrim nožem u oblik ''leptira''. Potrebno ga je dodatno natući kako  bi meso omekšalo te kako bi dobili veću površinu za roladu. Nije potrebno soliti.
    2. Papriku izrežite na trakice i popržite na maslinovom ulju dok ne omekšaju.
    3. Na filete posložite sir na fete i trakice  paprika.
    4. Odrežite komad alu folije koji  mora biti veća otprilike 10tak cm sa svih strana u odnosu na veličinu rastvorenog filea te ju polijte uljem I posolite po želji.
    5. Na sve to stavite dvije fete pršuta (kako bi se prekrila površina rastvorenog filea) te punjeni file na posloženi pršut (paprika posložite poprečno na foliju kako bi se lakše zamotala rolada).
    6. Punjeni file zarolajte i oko rolade čvrsto zamotajte alu-foliju kako bi dobili formu bombona.
    7. Roladu stavite u kipuću vodu i kuhate 10tak minuta. Nakon toga izvadite roladu i pustite da se malo ohladi. Odmotajte roladu..
    8. Kuhanu roladu stavite u tavu s malo ulja i prepržite sa svih strana.
    9. Ispečenu roladu izrežite na fete i poslužite uz prilog.

    Prilog

    1. Zamrznutu cvjetaču bez odmrzavanja stavite u kipuću vodu i kuhajte otprilike 5 minuta. Skuhanu cvjetaču procijedite i dodatno popržite na maslacu par minuta dok ne poprimi zlatno žutu boju.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!