toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Rolada s pršutom i paprikom

Priprema:

  1. Pileći file prerežite na pola oštrim nožem u oblik ''leptira''. Potrebno ga je dodatno natući kako  bi meso omekšalo te kako bi dobili veću površinu za roladu. Nije potrebno soliti.
  2. Papriku izrežite na trakice i popržite na maslinovom ulju dok ne omekšaju.
  3. Na filete posložite sir na fete i trakice  paprika.
  4. Odrežite komad alu folije koji  mora biti veća otprilike 10tak cm sa svih strana u odnosu na veličinu rastvorenog filea te ju polijte uljem I posolite po želji.
  5. Na sve to stavite dvije fete pršuta (kako bi se prekrila površina rastvorenog filea) te punjeni file na posloženi pršut (paprika posložite poprečno na foliju kako bi se lakše zamotala rolada).
  6. Punjeni file zarolajte i oko rolade čvrsto zamotajte alu-foliju kako bi dobili formu bombona.
  7. Roladu stavite u kipuću vodu i kuhate 10tak minuta. Nakon toga izvadite roladu i pustite da se malo ohladi. Odmotajte roladu..
  8. Kuhanu roladu stavite u tavu s malo ulja i prepržite sa svih strana.
  9. Ispečenu roladu izrežite na fete i poslužite uz prilog.

Prilog

  1. Zamrznutu cvjetaču bez odmrzavanja stavite u kipuću vodu i kuhajte otprilike 5 minuta. Skuhanu cvjetaču procijedite i dodatno popržite na maslacu par minuta dok ne poprimi zlatno žutu boju.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci recepta

2 osobe
500g Pileći file Brazil
2 fete /cca 25g sira (gauda ili sl.)
4 fete /cca 20g pršuta
1 file pečene crvene paprike
po želji sol
malo maslinovog ulja

Prilog

450g Ledo cvjetača
malo maslaca
Ledo.hr