ISPRAVAK Poziv i uputa vjerovnicima za prijavu tražbina Pročitaj više
toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Salata od gambera i krakova

Jeste li znali? Surimi na japanskom znači „mljeveno meso", a proizvodi se od fileta raznih vrsta ribe. Surimi imitira boju, okus i teksturu mesa gambera. Salata od gambera i krakova je lako probabljiva i hranjiva te ju možete jesti kao glavni obrok ili međuobrok.

Priprema:

  1. Gambere je prije upotrebe potrebno odmrznuti. Na maslinovom ulju popržite gambere 10-15 minuta. U međuvremenu stavite kuhati krakove u posoljenu vodu 5 minuta. Surimi štapiće izrežite na kockice veličine 1 cm.
  2. Mrkvu i kineski kupus narežite na trakice, a krastavcu odstranite sjemenke i narežite ga na tanke štapiće. Napravite umak od navedenih sastojaka.
  3. Na pladnju pomiješajte povrće sa krakovima, gamberima i surimi štapićima te prelijte umakom.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci recepta

4 osobe
300g Ledo krakovi, rezani-kuhani
250g Ledo gambera
250g Ledo surimi štapića
1 veća mrkva i krastavac
+ kineski kupus (može i običan ukoliko ne nađete preporučeni)
Za umak: __
3 žličice Zvijezda ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žličica soja sosa
2 žličice senfa, žličica šećera
4 žlice Zvijezda jabučnog octa, suha chilli papričica po želji
Ledo.hr