Salata od krakova sa krumpirom i maslinama
Priprema:
- Očišćeni krumpir skuhajte u vodi.
- Krakove kuhajte u zavreloj vodi sa pola luka, mrkvom i celerom 5 minuta. Zatim procijedite i odbacite mrkvu, celer i luk.
- Kuhane krakove pomiješajte u većoj zdjeli sa kuhanim krumpirom, polovicom narezanog luka, maslinama i rikolom.
- Sve začinite maslinovim uljem i octom, posolite i popaprite po ukusu.
Težina pripreme:
Jednostavna
Vrijeme pripreme:
30 min
Sastojci recepta
4 osobe
600 g | Ledo rezanih krakova |
1 korijen | celera, oguliti |
1 mrkva | oguliti |
1 glavica | luka, očistiti i prepoloviti |
100g | zelenih maslina |
300g | krumpira, oguliti i narezati na kocke |
200g | rikole |
Vinski ocat |
|
Sol |
|
Papar |
|
Maslinovo ulje | ekstra djevičanstvo |