toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Salata s filetima skuše, grahom i kukuruzom

Priprema:

  1. Odlediti i posušiti skuše.
  2. Oprati matovilac.
  3. Oprati i nasjeckati peršin i usitniti češnjak. Pomiješati ih u zdjelici s maslinovim uljem.
  4. Skuhati kukuruz u kipućoj vodi oko 5 minuta.
  5. Skuhati grah ili koristiti grah iz konzerve.
  6. U zdjeli za salatu pomiješati skuhani grah i kukuruz s matovilcem. Začiniti maslinovim uljem, solju, paprom i dimljenom crvenom paprikom. Po želji dodati i malo octa.
  7. Odleđene i osušene skuše posoliti i popapriti. Posuti ih s malo dimljene crvene paprike i premazati maslinovim uljem. Peći na zagrijanoj i namašćenoj gril tavi nekoliko minuta sa svake strane.
  8. Ribu prebaciti na tanjur i politi s mješavinom češnjaka, peršina i maslinovog ulja i poslužiti s grahom, kukuruzom, nasjeckanim lukom na kolutiće i matovilcem.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci recepta

4-6 osoba
400 g Ledo skuša fileta
400 g Ledo Mladi grah
100 g Ledo kukuruza šećerca
200 g Matovilca
1 glavica Ljubičastog luka
4 žlice Nasjeckanog peršinovog lista
2 žlice Maslinova ulja
1 dl bijelog vina
malo sol, papar, dimljena crvena paprika, ocat
Ledo.hr