toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Salata s gamberima, mladom blitvom i komoračem

Priprema:

  1. Gambere ne trebate odmrzavati već ih kratko isperite pod mlazom tople vode. Ocijedite ih te začinite solju i paprom.
  2. U tavi zagrijte malo maslinovog ulja pa ubacite gambere i pržite ih desetak minuta.
  3. Izvadite ih iz tave i stavite sa strane dok pripremate svježe sastojke za salatu.
  4. U zdjeli pomiješajte mladu blitvu, mini rajčice prerezane na pola, na trakice nasjeckani ljubičasti luk i komorač, također narezan na što tanje trakice.
  5. Začinite salatu solju i svježe mljevenim paprom. Dodajte pržene gambere pa sve prelijte maslinovim uljem i limunom ili balzamičnim octom, što vam je više po ukusu.
  6. Salatu dobro promiješajte i poslužite.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci recepta

Za 4 osobe
500 g Ledo gambera
250 g mini rajčica
120 g ljubičastog luka
250 g mlade blitve
1 komorač
3 žlice maslinovog ulja
1 žlica limuna ili balzamičnog octa
¼ žličice soli
¼ žličice papra
Ledo.hr