toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Salata s lignjama

Priprema:

  1. Lignje skuhati u slanoj vodi.
  2. U vodu u kojoj se lignje kuhaju dodati začine po želji poput papra u zrnu, lovorovog lista i kriški limuna te malo bijelog vina.
  3. Kada su kuhane, lignje tako vruće pomiješati s nasjeckanim lukom i češnjakom.
  4. U salatu dodati kratko propirjanu mediteransku mješavinu.
  5. Odlično će odgovarati i dodatak hrskave zelene salate, slatkastog matovilca ili pikantne rikule.
  6. Salatu valja začiniti finim maslinovim uljem i octom po želji te svakako ukrasiti svježe nasjeckanim peršinovim listom.
  7. Salatu poslužiti hladnu.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

35 min

Sastojci recepta

Za 4 osobe
400 g Ledo kolutići i krakovi
450 g Ledo mediteranska mješavina
50 g ljubičasti luk narezan na trakice
2 režnja protisnutog češnjaka
2 žlice maslinovo ulje
ocat
svježi peršinov list
sol
papar
Ledo.hr