toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Salata s lososom i kvinojom

Priprema:

  1. Za ukusnu salatu s lososom i kvinojom najprije filet lososa začinite sa 2 žlice soka limuna, 2 žlice maslinovog ulja te soli i paprom prema ukusu. 
  2. Neka se riba marinira u hladnjaku oko 15 minuta, a za to vrijeme skuhajte ½ šalice kvinoje prema uputama s pakiranja. 
  3. Marinirane filete polegnite na zagrijanu tavu tako da im koža bude okrenuta prema dolje, te ih pecite na umjerenoj vatri 3-4 minute. 
  4. Ukoliko su se fileti zapekli za dno, tavu malo protresite, pa je poklopite i nastavite s obradom daljnjih 4-5 minuta. Fileti bi naposljetku trebali imati hrskavu kožicu te sočnu, meku unutrašnjost.
  5. Malo ohlađene filete i kvinoju na kraju pomiješajte sa 150 g raznih vrsta lisnatih salata, poput zelene salate, matovilca, radiča, rikule ili čak mladog svježeg špinata, te 150 g polovica cherry rajčica. 6. Sve začinite soli i paprom prema ukusu, dodajte i 1 žlicu maslinovog ulja i 1 žlicu vinskog octa, a po želji i malo sušenog bosiljka ili origana.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

35 min

Sastojci recepta

Za 4 osobe
400 g Ledo losos filet
2 žlice soka od limuna
2 žlice maslinova ulja
sol
papar
Pola šalice kvinoje
150 g miješane svježe salate
150 g cherry rajčica
Žlica maslinova ulja
Žlica vinskog octa
Ledo.hr