toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Salata s paniranim ribljim štapićima

Priprema:

  1. Pržite panirane riblje štapiće u jako zagrijanom ulju 5 – 8 minuta. Panirane štapiće nije potrebno otapati prije prženja. Kada su gotovi ocijedite ih na kuhinjskom ubrusu pa ih narežite na kriške.
  2. Salate dobro operite i ocijedite, avokado prepolovite, ogulite i narežite na kockice. Feta sir također narežite na kockice, a cherry rajčice prepolovite. 
  3. Pomiješajte maslinovo ulje s limunovim sokom. 
  4. Na velikom tanjuru ili u zdjeli pomiješajte salate, potom dodajte avokado, feta sir i cherry rajčice. 
  5. Začinite sve mješavinom maslinovog ulja i limuna te s dobrim prstohvatom soli. 
  6. Posipajte sa sjemenkama i na kraju posložite narezane riblje štapiće. 

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci recepta

Za 2 osobe:
300 g Ledo panirani riblji štapići
50 g mlade blitve
50 g matovilca
100 g crvenog radiča
100 g endivije
1 avokado
50 g feta sira
10 komada cherry rajčica
malo maslinovog ulja
1 limun (sok)
2 žlice miješanih sjemenki buče, sezama i lana
prstohvat soli
Ledo.hr