toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Salata s plodovima mora i avokadom

Priprema:

  1. Zakuhajte 1 litru posoljene vode, ubacite integralni bulgur i kuhajte oko 15 minuta.
  2. U tavi zagrijte malo maslinova ulja te kratko propirjajte češnjak narezan na dvije polovice i malo ljute papričice te ih izvadite iz tave.
  3. Na ulje dodajte plodove mora isprane pod mlazom mlake vode i ocijeđene te ih pirjajte otprilike 8 minuta.
  4. Skinite ih s vatre i poklopljene ostavite sa strane, a u međuvremenu prepolovite avokado, izvadite košticu, ogulite koru i narežite ga na kockice veličine 1 cm te ga pomiješajte s bulgurom i začinite s limunovim sokom.
  5. Dodajte plodove mora, začinite po potrebi sa soli i paprom te dodajte kopar. 

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci recepta

Za 2 osobe:
300 g Ledo plodova mora za rižoto
160 g bulgura
1 avokado
1 režanj češnjaka
malo maslinovog ulja
1 ljuta papričica
malo limunovog soka
malo svježeg ili sušenog kopra
Ledo.hr