toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Salata sa cvjetačom i komoračem

Priprema:

  1. Komorač prepolovite po dužini, odstranite srž I narežite na tanke kriške po duljini.
  2. Naribajte koricu jednog limuna, a zatim ga prepolovite. Drugi limun narežite na kriške I odstranite koštice.
  3. Pećnicu zagrijte na 220°C.
  4. U većoj zdjeli pomiješajte cvjetaču, komrač, naribanu koricu jednog limuna, polovice limuna I kriške.
  5. Dodajte ljutiku, češnjak, papriku, 3 žlice maslinovog ulja, te posolite I popaprite.
  6. Mješavinu rasporedite na pladanj za pečenje I pecite oko 30 min u zagrijanoj pećnici, dok cvjetača poprimi zlatno smeđu boju. Zatim ohladite na sobnu temperaturu.
  7. Za pripremu preljeva usitnite ohlađene kriške limuna I ljutiku.
  8. U tarioniku ili blenderu usitnite peršin I metvicu do paste. Dodajte filet inćuna I kapare te po žličicu soli I papra.
  9. Prelijte sa pola šalite maslinovog ulja I istisnite sok iz polovica limuna.
  10. Dodajte nasjeckani limun sa ljutikom te sve izmiješajte.
  11. Povrće prebacite u veću zdjelu, dodajte rikolu I posšpricajte sa nekoliko žlica preljeva.
  12. Izmiješajte, servirajte na tanjure pa posipajte tostiranim bademima.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

45 min

Sastojci recepta

4 osobe
450 g Ledo cvjetača
1 kom gomolja komorača
2 kom limuna
2 kom ljutike, oguliti
1 režanj češnjaka, usitniti
1/2 žličice dimljene paprike
3/4 šalice maslinovog ulja
po ukusu sol
po ukusu papar
1/2 šalice peršina
1/4 šalice mente
1 filet inćuna
2 žlice kapara
1/2 šalice rikole
1/2 šalice listića badema, tostirati
Ledo.hr