toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Slatko kisela piletina s rižom

Priprema:

  1. Narezati piletinu na komadiće, lagano posoliti i popapriti te pirjati na malo jačoj vatri na 2 žlice ulja dok se do kraja termički ne obradi – oko 10 minuta.
  2. Na 1 žlici ulja na umjerenoj vatri pirjati mješavinu smrznutog povrća zajedno s češnjakom i đumbirom oko 10 minuta.
  3. Gustin pomiješati sa 3 žlice vode te ih uz ostale sastojke za umak dodati povrću. Kuhati oko 5 minuta, a pred kraj u umak dodati i piletinu.
  4. Piletinu u umaku poslužiti s rižom koju treba  skuhati prema uputama s pakiranja.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci recepta

Za 4 osobe
450 g Ledo Sataraša
400 g piletine bez kože i kosti

200 g riže

2 režnja češnjaka
3 žlice biljnog ulja
1 žlica sitno naribanog đumbira
sol
papar

Za umak

250 mL soka ananasa
4 žlice rižinog ili jabučnog octa
4 žlice šećera
1 žlica koncentrata rajčice
2 žlice sojinog umaka
3 žlice vode
4 žličice gustina
½ žličice mljevene ljute ili slatke paprike
Ledo.hr