ISPRAVAK Poziv i uputa vjerovnicima za prijavu tražbina Pročitaj više
toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Složenac od bakalara

Prokulica je jedno od omiljenijih povrća u nizozemskoj kuhinji. Kao pomorskoj sili bakalar im je bio stoljećima na jelovniku. Jednostavnost nizozemske kuhinje vidljiva je i u receptu iz pokrajine Groningen, na sjeveru Nizozemske.

Priprema:

  1. Skuhajte prokulice i krumpir rezan na srednje velike kocke u posoljenoj vodi, ocijedite i stavite u posudu za pečenje.
  2. Posložite manje komade bakalara, dodajte sol i papar.
  3. U vrhnje za kuhanje umutite zrnati senf prelijte po ribi i povrću te pospite naribanim sirom.
  4. Pecite u pećnici 15 – 20 minuta na temperaturi od 180°C stupnjeva, dok ne dobije zlatnu boju

OVDJE pogledajte sve recepte s bakalarom



Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

45 min

Sastojci recepta

4 osobe
600g Ledo Bakalar fileta
450g Ledo Prokulice
500g krumpira
2dcl vrhnja za kuhanje
1/2 žličice zrnatog senfa
150g ribanog sira Gaude
malo soli, papra
Ledo.hr