toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Složenac od piletine i slanutka

Priprema:

  1. Kus kus kuhajte prema uputama na pakiranju.
  2. Odleđenu piletinu začinite sa 1/4 žličice soli I papra. Pecite na zagrijanom ulju do zlatno žute boje pa premjestite na tanjur.
  3. U istoj tavi pirjajte luk uz miješanje, oko 5 min.
  4. Dodajte češnjak I pastu od rajčice te kuhajte još 1 min uz miješanje.
  5. Dodajte rajčicu, kumin I cimet te nastavite kuhati nekoliko minuta.
  6. Vratite piletinu u tavu, dodajte slanutak, temeljac, tikvice I ostatak soli I papra.
  7. Kuhajte poklopljeno dok se piletina potpuno skuha, oko 10 min.
  8. Servirajte uz kus kus I pospite korijanderom.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

45 min

Sastojci recepta

4 osobe
450 g Ledo pilećeg filea
3/4 šalice kus kusa
3/4 žličice soli
1/2 žličice crnog papra
1 žlica maslinovog ulja
300 g Ledo luk kockice
2 režnja češnjaka, nasjeckati
1 žlica paste od rajčica
400 g Ledo sjeckane rajčice
1/2 žličice mljevenog kumina
1/2 žličce cimeta
450 g konzerviranog slanutka, ocijediti i isprati
1 šalica pilećeg temeljca
1 zelena ili žuta tikvica, narezati na kockice
3 žlice nasjeckanog svježeg korijandera ili metvice
Ledo.hr