toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Složenac s oslićem i šampinjonima

Priprema:

  1. Pirjajte sjeckani luk i listiće peršina na maslinovom ulju, a kad luk omekša dodajte usitnjeni češnjak te šampinjone. Pirjajte dalje 10-15 minuta. Pred kraj, začinite soli i paprom.
  2. Pripremite bešamel umak tako da naumjerenoj vatri prvo otopite maslac, a zatim na njemu prepržite brašno. Kada brašno poprimi zlaćanu boju, malo po malo dodajte toplo mlijeko, konstantno miješajući pjenjačom. Začinite sa soli i muškatnim oraščićem te kuhajte, uz miješanje, daljnjih 5 minuta.
  3. Posolite i popaprite odmrznute filete oslića te ih položite na dno nauljene posude za pečenje u jednom sloju. Preko oslića stavite sloj pirjanih šampinjona pa sve prekrijte bešamel umakom. Na vrh rasporedite mješavinu krušnih mrvica, ribanog sira i mljevene crvene paprike.
  4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 190°C 20-25 minuta.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

60 min

Sastojci recepta

3 osobe
500 g Ledo Oslić fileta, odmrznutih
300 g Ledo rezanih šampinjona
1 glavica luka
3 žlice listića peršina, sjeckanih
2 režnja češnjaka, usitnjena
1/2 šalice krušnih mrvica
3 žlice ribanog tvrdog sira
1 žličica mljevene slatke paprike
sol
papar
Ledo.hr