toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Sočni punjeni lignjuni iz pećnice

Priprema:

  1. Odmrznite tube i krakove te ih isperite vodom. S tuba ogulite kožu i skinite im krila.
  2. Krakove sitno nasjeckajte pa ih kratko popržite na maslinovu ulju. Pustit će malo tekućine, pržite ih dok tekućina ne ispari.
  3. Pripremite nadjev. U veću posudu stavite pržene krakove pa naribajte koricu pola jednog limuna i 2 žlice parmezana.
  4. Slani inćun sitno nasjeckajte i dodajte u smjesu. Zatim narežite mladi luk na kolutiće pa dodajte i njega.
  5. Usitnite češnjak i listiće svježeg peršina pa ubacite u smjesu. Zatim dodajte krušne mrvice i mrvljeni čili.
  6. Kratko blanširajte špinat, tek toliko da povene, pa ga nasjeckajte ugrubo. Dodajte ga u smjesu. Polijte s 3-4 žlice maslinova ulja i smjesu dobro promiješajte.
  7. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.
  8. Tube lignjuna napunite nadjevom. Nemojte previše natrpati i pri vrhu ostavite praznog prostora. Zatim taj vrh probodite čačkalicom prvo u jednom, pa onda u suprotnom smjeru, kako biste zatvorili tube.
  9. Napunjene tube složite u nauljenu posudu, polijte maslinovim uljem i stavite peći 10-15 minuta.

Prijedlog za serviranje:

Budući da su lignjuni bogati nadjevom, uz njih će odlično pasati slani kuhani krumpir. Pospite ga svježim peršinom i sve prelijte maslinovim uljem.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

45 min

Sastojci recepta

Za 4 - 5 osoba
800 g Ledo Tube i krakovi
1/2 limuna (korica)
2 žlice ribanog parmezana
1 slani inćun
1 mladi luk
2 režnja češnjaka
100 g krušnih mrvica
Svježi peršin
150 g Ledo špinata
1/2 žličice mrvljenog čilija
Maslinovo ulje
Ledo.hr