toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Sočni tuna odresci s rajčicom

Priprema:

  1. Odmrznute tuna odreske nakapajte sokom limuna te začinite soli i paprom. Pecite ih na tavi na maslinovom ulju na malo jačoj vatri oko 1-2 minute sa svake strane. Pazite da ih ne prepečete.
  2. Pečene tuna odreske izvadite iz tave, a na preostalom ulju propirjajte luk pa mu pridružite i rajčicu nakon što omekša. Pirjajte još 5-10 minuta, pa podlijte bijelim vinom i začinite peršinom, medom, soli i paprom.
  3. U povrće dodajte pečene odreske i usitnjene masline te sve skupa kuhajte poklopljeno oko 5 minuta.
  4. Skuhajte rižu prema uputama s pakiranja i poslužite je uz odreske.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

45 min

Sastojci recepta

4 osobe
500 g Ledo Tuna odrezaka, odmrznutih
450 g Ledo kockica rajčice
300 g riže
2 žlice maslinovog ulja
1 glavica luka
1/2 šalice bijelog vina
10 maslina
1/2 limuna
2 žlice usitnjenih listića peršina
2 žličice meda
sol i papar
Ledo.hr