toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Somovi fileti u vrhnju

Priprema:

  1. Uvijte filete soma u čistu krpu i ostavite da se ocijede od viška tekućine. Poprskajte ih sokom od limuna i natrljajte začinima prema želji.
  2. Uvaljajte filete u brašno i umućena jaja a zatim pržite na vrućem ulju s obje strane dok ne porumene.
  3. Suhu vratinu nasjeckajte na kockice, a češnjak naribajte sitno.
  4. Posebno umutite peršin, vrhnje, jaja, bosiljak, vratinu, češnjak i začine
  5. U nauljenu vatrostalnu posudu poslagajte pohane filete soma tako da se na rubovima preklapaju, i prelijte ih pripremljenom smjesom od vrhnja.
  6. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

40 min

Sastojci recepta

2-4 osobe
800 g Ledo fileta soma (pangasius UG pakiranje)
100 g suhe vratine
3 jaja
4 dl vrhnja
4 češnja češnja češnjaka
1 limun
1 žličica sjeckanog peršina
1 žličica bosiljka
po želji mješavina začina

Za paniranje

200 g brašna
3 jaja
3 dl ulja
Ledo.hr