toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Špageti bolognese

Priprema:

  1. Ledo usitnjeno pileće meso odmrznite.
  2. Na maslinovom ulju pržite luk, mrkvu i celer nasjeckane na kockice, dodajte Ledo usitnjeno pileće meso i pržite ga dok ne poprimi smeđu boju, podlijte vinom i pirjajte 5 min.
  3. U meso dodajte pelate, začinite sa suhim bosiljkom, origanom, soli, paprom i lovorovim listom pa kuhajte na laganoj vatri oko 20 min.
  4. Špagete skuhajte prema uputama na pakiranju.
  5. Špagete poslužite sa bolognese umakom, posipajte svježe naribanim parmezanom i listovima svježeg bosiljka.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

35 min+ odmrzavanje

Sastojci recepta

4 osobe
500g Ledo usitnjeno pileće meso
150g Ledo luk kockice
300g špageta
1 mrkva
pola manjeg celera
1,5 dl graševine
1 konzerva pelata
naribani parmezan
10 listova svježeg bosiljka
sol
papar
sušeni bosiljak
origano
lovor
maslinovo ulje
Ledo.hr