toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Špageti s dagnjama i pestom

Priprema:

  1. Špagete skuhajte u posoljenoj kipućoj vodi, ocijedite i sačuvajte oko 100 ml tekućine.
  2. U blender stavite bosiljak, naribani parmezan, maslinovo ulje i sol. Dobro usitnite smjesu.
  3. Dagnje isperite pod mlazom mlake vode, posušite i popržite na malo maslinovog ulja oko 10 minuta.
  4. U široj tavi otopite maslac pa dodajte pesto i dagnje. Dodajte špagete i tekućinu od kuhanja te sve dobro izmiješajte.
  5. Poslužite toplo.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci recepta

Za 4 osobe
300 g Ledo Dagnji
400 g špageta
10 g maslaca
40 g svježeg bosiljka
80 g naribanog parmezana
100 ml maslinova ulja
3 režnja češnjaka
sol
Ledo.hr