toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Špageti s odrescima tune i rikulom

Priprema:

  1. Skuhajte tjesteninu prema uputama s pakiranja.
  2. Na maslinovom ulju na laganoj vatri obradite grubo narezane peperoncine i sitno sjeckani češnjak. Pazite da ne izgore, već samo aromatiziraju ulje. Na poslijetku dodajte kapare i tek kuhanu tjesteninu te sklonite s izvora topline nakon 1-2 minute.
  3. Odmrznute odreske tune začinite soli, paprom i gorušicom te pecite u tavi na suncokretovom ulju na malo jačoj vatri. Odreske pecite nekoliko minuta na objema stranama, pazite da ih ne prepečete.
  4. U tjesteninu umješajte rikulu i poslužite je s narezanim komadima odrezaka, uz krišku limuna.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

35 min

Sastojci recepta

4-5 osoba
500 g Ledo Tuna odreska, odmrznutih
500 g špageta
3 žlice maslinovog ulja
2 režnja češnjaka
2 peperoncina
5 žličica kapara
100 g rikule
1 žličica mljevene gorušice
1-2 žlice suncokretovog ulja
1 limun
sol
papar
Ledo.hr