toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Špageti s umakom od rajčice i gambera

Priprema:

  1. Nasjeckajte luk i češnjak, a smrznute gambere isperite u mlakoj vodi i posušite.
  2. Na maslinovom ulju na umjerenoj vatri pirjajte češnjak i gambere dok ne poprime ružičastu boju (oko 3 minute).
  3. Izvadite gambere i češnjak te na ostatku ulja pirjajte luk. Kada luk omekša dodajte sjeckanu rajčicu i koncentrat rajčice te začinite šećerom, soli i paprom.
  4. Kada rajčica zakuha, pridružite joj pirjane gambere i češnjak te mljevenu papriku, origano i bosiljak. Sve zajedno kuhajte oko 10 minuta.
  5. Dok se umak kuha, pripremite špagete prema uputama s pakiranja. Zatim ih ocijedite i poslužite uz pripremljeni umak posipan sjeckanim peršinom.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

35 min

Sastojci recepta

4 osobe
250 g Ledo Gambera
3 žlice maslinovog ulja
2 režnja češnjaka
1 luk
800 g sjeckane konzervirane rajčice
1 žlica koncentrata rajčice
1 žlica šećera
1/2 žličice mljevene slatke paprike
1/2 žličice sušenog origana
1/2 žličice sušenog bosiljka
sol i papar
400 g špageta
1 stručak svježeg peršina
Ledo.hr