toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Špikani svinjski vrat u bijelom vinu

Priprema:

  1. Svinjski vrat začinite, te ga nožem izbodite da napravite džepiće koje  ćete puniti bijelim lukom, ružmarinom i karanfilićem.
  2. Špikani vrat stavite u vatrostalnu zdjelu te dodajte povrće – glavice crnog luka, krumpir i mrkvu. Sve zajedno prelijte bijelim vinom i dodajte lovorov list. Zagrijte pećnicu na 200°C, te sve pecite oko 40 minuta.
  3. Izrežite vrat na odreske, te ga servirajte uz povrće i crni kruh.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

50 min

Sastojci recepta

4 osobe
800 g Ledo svinjskog vrata
600 g mrkve
400 g krumpira
4 češnja bijelog luka
300 g sitnijeg crnog luka
300 g crnog kruha
1 karanfilić
1 lovorov list
malo silu, papra
malo ružmarina
200 ml bijelog vina
2 žlice maslinovog ulja
Ledo.hr