toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Srdele iz pećnice

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva Celzijusa. Maslinovim uljem polijte keramičku (vatrostalnu) posudu za pečenje. U nauljenu posudu posložite odmrznute srdele bez glave, jednu do druge, u redovima.
  2. Pripremite zdjelu za smjesu kojom ćete preliti srdele. Zatim očistite i sitno nasjeckajte glavicu luka i ubacite u zdjelu. Cherry rajčice prepolovite pa ih dodajte luku.
  3. Naribajte koricu pola limuna i dodajte luku i rajčicama, a potom preko svega iscijedite sok polovice limuna. Dodajte i dvije žlice kapara. U smjesu dodajte suhe začine, jednu žlicu mljevenog čilija i jednu žlicu sušenih listića origana.
  4. Režnjeve češnjaka očistite od ljuske i prepolovite ih po dužini. Dodajte ih u smjesu, pa sve posolite, popaprite i prelijte s malo maslinova ulja. Dobro promiješajte da se svi sastojci prožmu.
  5. Smjesu pomoću kuhače ili žlice nanesite preko srdela posloženih u posudi. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 25 minuta.

Prijedlog za serviranje:

Poslužite sa salatom od kuhanog slanutka, maslina i feta sira koje ste prelili maslinovim uljem i limunovim sokom.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

35 min

Sastojci recepta

Za 4 osobe
500 g Ledo Srdela bez glave, odmrznutih
1 glavica luka
6 cherry rajčica
1/2 limuna
2 žlice kapara
1 žlica mljevenog čilija
1 žlica sušenog origana
2 režnja režnja češnjaka
Maslinovo ulje
Sol
Papar
Ledo.hr