Priprema:
- Srdele odmrznuti i posušiti. Nasjeckati peršin, češnjak i masline. Kapare ocijediti. Vatrostalnu posudu obložiti papirom za pečenje.
- U zdjelici pomiješati maslinovo ulje, krušne mrvice, nasjeckani češnjak, masline, kapare, peršin i malo soli i papra.
- Srdele puniti smjesom iz zdjelice i slagati u vatrostalnu posudu. Preostali nadjev rasporediti po ribi i zaliti s još malo ulja.
- Peći na 200 stupnjeva 20-25 minuta. Poslužiti uz salatu po želji.
Težina pripreme:
Jednostavna
Vrijeme pripreme:
30 min
Sastojci recepta
4 osobe
500 g | Ledo srdela |
30 g | Ocijeđenih kapara |
4-5 režnjeva | Češnjaka |
100 g | Krušnih mrvica |
70 g | Maslina |
4-5 žlica | Maslinova ulja |
sol, papar, peršinov list |
Slični recepti
-
- Srdela
- Sočno slankasto meso srdele hranjiv je i ukusan obrok za svako doba dana....
-
- Bijela i plava riba: Saznajte kako se razlikuju i zašto su zdrave
- Niska energetska vrijednost u kombinaciji s visokovrijednim i lako...
-
35 min
- Srdele iz pećnice
- Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva Celzijusa. Maslinovim uljem polijte...
-
- VIDEO: Kako pripremiti srdelu u pećnici
- O prednostima plave ribe već puno znamo, ali nikad ne može škoditi iznova se...
-
- INFOGRAFIKA: Jedite ribu barem dvaput tjedno
- Poznato je da je riba saveznik dobrog zdravlja i bogat izvor omega-3 masnih...
-
- Nutritivni i gastronomski aduti srdelica
- No srdela ima i danas ulogu hraniteljice, jer je znanost otkrila kako nam...