toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Srdele s blitvom i lećom

Priprema:

  1. Srdele odmrznite i operite te očistite od ostataka utrobe i ljuske pa položite u plitku posudu. Pomiješajte sastojke za marinadu i prelijte preko srdela. Marinirajte u hladnjaku barem sat vremena.
  2. Dok se riba marinira, pripremite prilog. Nasjeckajte ljubičasti luk, u tavi zagrijte malo maslinova ulja. Na ulje dodajte zaleđene brikete blitve, kada se odmrznu podlijte s malo vode i pirjajte oko pet minuta.
  3. Dodajte kuhanu leću i nasjeckani luk, dobro promiješajte, ostavite na vatri još 2-3 minute pa pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
  4. Prilogu potom dodajte i mini rajčice te začinite maslinovim uljem, balzamičnim octom i solju. Prema želji, pospite svježim listićima mente..
  5. Marinirane srdele ispržite na tavi, prvo s jedne strane 2-3 minute, a zatim 2 minute s druge strane. Poslužite ih s prilogom.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci recepta

Za 2 osobe
350 g Ledo Srdela

Za marinadu:

2 režnja češnjaka
sok 1/2 limuna
maslinovo ulje
svježi peršin
mljeveni čili

Za prilog:

10.ak komada Ledo blitva briketi
250 g kuhane leće
1/2 glavice ljubičastog luka
10 mini rajčica
maslinovo ulje
balzamični ocat
sol
svježa menta (prema želji)
Ledo.hr