toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Tacos od bakalara

Priprema:

  1. Ocat pomiješamo sa šećerom pa prelijemo preko rotkvica i kupusa te ostavimo da se povrće marinira najmanje 3 sata ili tijekom noći u hladnjaku.
  2. Napravimo marinadu od navedenih sastojaka, prelijemo ju preko ribe i ostavimo u hladnjaku tijekom noći da se riba odledi i marinira.
  3. Od navedenih sastojaka napravimo umak.
  4. Prije serviranja ribu ispečemo na roštilj tavi i natrgamo ju na komadiće.
  5. Tortilje ugrijemo prije posluživanja i zatim redom slažemo rotkvice i kupus, komadiće ribe i za kraj prelijemo umakom.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

50 min

Sastojci recepta

6 osoba

Salata

8 srednje velikih rotkvica, narezanih na listiće
1/2 glavice glavice naribanog crvenog kupusa
50g šećera
150 ml ml jabučnog octa

Riblja marinada

600g Ledo bakalar filet
2 komada sok od cijeđenog limuna ili limete
3 žlice maslinova ulja
malo peršinovog lista
1/2 žličice mljevenog kumina
1/2 žličice mljevene ljude papričice
1/4 žličice soli

Umak

100g kiselog vrhnja
1 žličica naribane korice limuna te malo soka
2 žličice tekile (po želji)
Ledo.hr