toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Tacosi s gamberima

Priprema:

  1. Za salsu, narežite rajčice, papriku i luk na kockice pa ih pomiješajte sa sokom limete, usitnjenim korijandrom i nasjeckanom ljutom papričicom. Začinite soli i paprom prema ukusu i stavite u hladnjak dok pripremate ostale sastojke.
  2. Smrznute gambere isplahnite pod mlazom mlake vode i dobro ih posušite. Češnjak usitnite i popržite 1 minutu na maslinovom ulju zagrijanom na umjerenoj vatri. Češnjaku potom pridružite i gambere pa ih pecite oko 10 minuta uz povremeno miješanje. Naposljetku, gambere začinite sokom limete, soli i paprom.
  3. Tortille zagrijte na suhoj tavi – oko 2 minute sa svake strane, pa u njih rasporedite gambere i salsu.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci recepta

4 osobe
250 g Ledo Gambera
4 manje tortille
2 režnja češnjaka
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice soka limete ili limuna
sol i papar

Salsa

3 rajčice
1 paprika
1 manja glavica luka
2 žlice soka limete ili limuna
4 žlice usitnjenih listića korijandra ili peršina
1 svježa ljuta papričica
sol i papar
Ledo.hr