toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Tacosi s gamberima i ljubičastom kupus salatom

Priprema:

  1. Operite glavicu ljubičastog kupusa pa ga raspolovite, uklonite korijen i narežite nožem na što tanje trakice. Pomiješajte ga s kiselim vrhnjem i majonezom pa začinite solju i paprom. Stavite u hladnjak da odstoji dok pripremate ostale sastojke.
  2. Pripremite salsu. Očistite i ogulite avokado pa ga narežite na kockice. Usitnite luk, rajčicu i listove korijandera. Pomiješajte sve sastojke pa ih začinite svježe cijeđenim sokom limete i solju.
  3. Kukuruzne tortilje zagrijte na suhoj tavi.
  4. Gambere ne trebate odmrzavati već ih kratko isperite pod mlazom tople vode. Ocijedite ih te začinite solju i paprom.
  5. U tavi zagrijte malo maslinovog ulja pa ubacite gambere i pržite ih desetak minuta.
  6. Složite tacose tako da najprije stavite kupus salatu pa salsu i na kraju posložite pržene gambere koje, prema ukusu, možete posuti kajenskim paprom ili čilijem.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci recepta

Za 2 osobe
6 manjih tortilja od kukuruznog brašna
500 g Ledo gambera
400 g rajčice
1 avokado
40 g luka
40 g listova korijandera
1 žlica soka od limete
½ žličice soli
manja glavica ljubičastog kupusa
180 g kiselog vrhnja
40 g majoneze
½ žličice soli
½ žličice papra
malo kajenskog papra
Ledo.hr