toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Toplo-hladna salata od grillane ribe

Ova lagana salata jednostavne pripreme gotova je u hipu.

Priprema:

  1. Odmrznuti ribu.
  2. U većoj posudi izmiješati sastojke za marinadu.
  3. Ribu i lignje staviti u zdjelu s marinadom, sve dobro promiješati i pustiti da odstoji u hladnjaku najmanje 30 minuta.
  4. Ribu peći na ugrijanom roštilju oko 10 minuta, povremeno premazujući marinadom uz pomoć grančice ružmarina. Lignje peći kraće, najviše 5 minuta.
  5. Kriške kruha premazati maslinovim uljem i polovicom režnja češnjaka te ih ispeći na roštilju.
  6. Oprati salatu, krastavac, luk i rajčice narezati na kockice i začiniti sa soli malo maslinova ulja i octa.
  7. Pečenu ribu narezati na komadiće, a lignje na kolutiće.
  8. Pečeni kruh narezati na kockice.
  9. Kod posluživanja redom slagati salatu, komade ribe, a na vrh kockice kruha.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

40 min

Sastojci recepta

4 osobe
650 g Ledo riblji grill mix
400 g Mješavina salate po želji: zelena salata, radič, rikola, endivija
1 komad Svježi krastavac
1 glavica Crveni luk
3 komada Rajčica
4 kriške Kruh
Ledo.hr