toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Tuna i losos pripremljeni na pari posluženi s kremastim umakom

Od svih metoda, kuhanje hrane na pari najviše čuva vrijedne nutrijente. Dobra je vijest da za pripremu na pari nije nužan poseban uređaj, već samo nešto kuhinjskog posuđa poput velikog lonca, metalnog cjedila u koji se postavi namirnica i poklopac koji čuva da para ne bježi.

Priprema:

  1. Odmrznuti ribu.
  2. Tunu i losos preliti cijeđenim limunovim sokom i kuhati ih na pari oko 15 minuta.
  3. Lignje narezati na kolutiće i propirjati ih na maslinovom ulju oko 5 minuta ili dok ne omekšaju.
  4. Gotove lignje izvaditi iz posude i staviti sa strane, a u posudu dodati narezane gljive i protisnuti češnjak, zaliti vinom i pirjati dok gljive ne omekšaju.
  5. Uliti vrhnje za kuhanje i začine i pirjati 5 minuta.
  6. Dodati lignje i ribani parmezan, promiješati i kratko propirjati.
  7. Tunu i losos preliti umakom i poslužiti uz kuhane mahune i ukusom po želji.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

45 min

Sastojci recepta

4 osobe
650 g Ledo Riblji grill mix
450 g Ledo mahuna zelena
1 komad Limun
200 g Šampinjoni
1 režanj Češnjak
400 ml Vrhnje za kuhanje
1 žličica Sušeni origano
2 žlice Parmezan, ribani
1 žlica Maslinovo ulje
2 žlice Bijelo vino
Ledo.hr