toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Varivo sa bobom

Priprema:

  1. U većoj posudi pržite pancetu. Kada se mast počne topiti dodajte ljutika, luk i češnjak.
  2. Kada luk postane staklast, dodajte grašak i bob, pa promiješajte.
  3. Ulijte temeljac, šećer i mentu.
  4. Kuhajte 10-15 min te po želji dodajte malo limunovog soka.
  5. Posolite i popaprite pa djelomično usitnite sadržaj variva pomoću štapnog miksera.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci recepta

2 osobe
450 g Ledo bob
4 kriške pancete, usitniti
1 ljutika, sitno nasjeckati
3 mlada luka, sitno narezati
2 režnja češnjaka, usitniti
200 g Ledo graška
1 l pilećeg temeljca
1 svežanj svježe mente
2 žličice šećera
prstohvat soli
prstohvat papra
Ledo.hr