toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Vegetarijanski curry od cvjetače i slanutka

Priprema:

  1. Popržite luk na maslinovom ulju dok ne omekša, a zatim dodajte curry prah i nastavite s termičkom obradom 1-2 minute.
  2. Dodajte sjeckane pelate, vodu ili temeljac te sjeckani peršin, a kad zakipi, kuhajte daljnjih 5 minuta. Začinite soli i paprom prema ukusu.
  3. Sastojcima potom dodajte smrznutu cvjetaču i slanutak pa kuhajte dok cvjetača ne omekša – 5-10 minuta.
  4. Poslužite s rižom koju ste skuhali prema uputama s pakiranja.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci recepta

4 osobe
450 g Ledo Cvjetače
400 g sjeckanih pelata
350 mL povrtnog temeljca ili vode
250 g slanutka iz konzerve, procijeđenog
180 g riže
1 glavica luka
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica sjeckanih listića peršina
1 žličica curry praha
sol i papar
Ledo.hr